Първенството в женската Национална волейболна лига на България ще бъде подновено на 22 януари. Тогава в софийската зала “Христо Ботев” започва последната част от междинния турнир, в който осемте отбора трябва да се срещнат по веднъж всеки срещу всеки, пише bgvolleyball. В рамките на четири дни всеки от софийските тимове, които вече играха помежду си през ноември, ще се изправят срещу всеки от извън столичните отбори, които си направиха среща в Казанлък преди зимната пауза.

Дербито между водача в настоящото временно класиране ЦСКА-Демакс (София) и първенеца от първия полусезон Марица (Пловдив) ще се състои на 24 януари от 19:00 б.в. 24 часа по-късно, в последния мач от турнира, в друго дерби, Червените ще се изправят срещу Казанлък Волей (Казанлък), който в момента заема второ място в таблицата с равен брой точки с шампионките.

Същинският втори полусезон от първенството пък започва на 30 януари и завършва на 23 февруари. Следват четвъртфиналните плейофи на 18 февруари, 2 март и евентуално на 4 март. Полуфиналите са насрочени за 9, 11 и, ако е наложи, 13 март. Финалната серия започва на 18 март. Новият шампион ще стане ясен най-рано на 20 март, когато е вторият финал, и най-късно на 23 март, когато ще се изиграе евентуалният трети решаващ мач за титлата.

Трансферният прозорец, който е отворен по време на зимната пауза в момента, затваря в 12:00 часа на 18 януари.