Двама бивши румънски национали поискаха оставката на президента на местната волейболна федерация Георге Вишан. Дан Гирляну и Костинел Стан излязоха с отворено писмо, в което обясняват мотивите си. 62-годишният Гирляну е бронзов олимпийски медалист от Москва'80 и бивш шеф във федерацията, а Стан е работил като селекционер на женския национален отбор.

„През последните седмици Георге Вишан, президентът на Румънската волейболна федерация, е негативен герой в серия предавания на най-популярната спортна телевизия „Диги Спорт“. Причината е неговото некомпетентно управление, финансови нередности и агресивно поведение към някои играчи от националния отбор. През март тази година той беше преизбран за трети мандат, но резултатите от преброяването бяха оспорени от много от участниците на конгреса.

През годините Вишан постоянно променя правилника на федерацията по начин, по който му изнася на него. Поредният нов скандал избухна напоследък. Той заведе дела срещу двама играчи от националния отбор (Александра Собо и Адриан Гонтариу), които бяха глобени заради неявяване на сбор. Двамата обаче представиха медицински документи, че са контузени и не могат да играят.

В последно време поне две уважавани личности в румънския волейбол, освен нас, поискаха оставката на Георге Вишан заради катастрофалното управление на румънския волейбол.“