Треньорът на Полша Даниел Кастелани почна психологическа война срещу нашия национален отбор по волейбол, пише “7 дни спорт”. Още с пристигането си в Анкона аржентинският специалист разви налудничавата теория за договорка между България и Бразилия, която цели да извади неговия тим от световното първенство по волейбол.
 
“Знам, че нашите съперници могат да се разберат. Разчитам на факта, че с една победа ще продължим напред, но трябва да изчакаме резултата от срещата между Бразилия и България в събота, защото много неща могат да се случат. Не изключвам възможността някой от двата отбора да се прицели във второто място в групата и да не търси задължителна победа в срещата помежду им”, намекна треновжно Кастелани.
 
Снощи Бразилия победи Полша с категоричното 3:0 (25:16, 25:20, 25:20). Днес от 18:00 часа българският национален отбор излиза срещу поляците в мач от Група “N” на световното първенство в Италия. Напред продължават само първите два отбора в групата, третият остава извън първите 12 на мондиала./БЛИЦ