Волейболните ни национали нямаха късмет или по-точно бяха прецакани от Полша, който излезе с резервите и падна от Словакия в последния мач от нашата Група "D" на Евроволей 2011. Така селекцията на Радостин Стойчев ще се изправи срещу Естония в следващата фаза, а при успех ще спорим с класния тим на Русия за място на 1/2-финалите.

Победата на Словакия над резервите на Полша с 3:1 гейма (23:25, 25:21, 25:18, 25:23) остави България на второто място в крайното класиране в групата ни. Това значи, че "трикольорите" първо трябва да се справят срещу Естония, за да се класират на 1/4-финалите. Мачът е на 14 септември (сряда) от 19:00 часа и ще се играе в Карлови Вари.

Руснаците пък постигнаха нова победа - 3:0 срещу домакина Чехия - 25:19, 25:14, 25:18, с което завърши на върха в групата си. Заради първото си място "Сборная" ще има ден повече за почивка в сравнение с България.

Нашите национали, които по-рано тази вечер победиха с 3:1 гейма Германия, се надяваха да станат победители в групата си. По този начин те щяха да си спестят един мач и щяха да избегнат Русия по пътя към 1/2-финалите, но за съжаление поляците потъпкаха феърплея и с резервите се дадоха лесно на словаците.

В крайното класиране на нашата група волейболните национали на Словакия, които ни изненадаха с 3:2 гейма в първия ден, завършиха начело с 3 победи и 8 точки, България е втора със 7, а Полша зае третата позиция с 3. Германия загуби и трите си мача и отпадна от надпреварата.