Италианецът Енцио Брамард, който е кондиционен треньор в щаба на селекционера Радостин Стойчев, пристига днес в София, съобщава BGvolleyball.com.
 
Специалистът по физическата подготовка на представителния ни тим идва специално за началото на официалното събиране на националите. Всички състезатели, повикани в разширения състав на държавния отбор от родното първенство и завърналите се от чужбина играчи, започват днес в столицата тренировъчен лагер. Заниманията на волейболистите ще бъдат вечер в помощната зала на новото спортно съоръжение на Четвърти километър, а за сутрин се предвижда фитнес.
 
Първата тренировка на волейболистите е насрочена за днес от 18:00 ч.. Тя ще се проведе под ръководството на треньора на Марек Юнион- Ивкони (Дупница) Найден Найденов. Останалите двама помощници на Стойчев - Георги Петров и Мирослав Живков засега са заети съответно с младежките национали и Пирин Балканстрой (Разлог).
 
Енцио Брамард ще остане за няколко дни в София, като ще използва престоя си за първоначални занимания с националите. Също така италианският специалист ще изготви програми за тренировъчния процес, които ще остави на разположение на щаба на националите.