Мъжкият национален отбор на по волейбол постигна още една победа в контрола срещу Турция. Късно снощи трикольорите надиграха домакините с 3:1 (25:17, 25:15, 17:25, 25:22). Успехът е пети в пет изиграни контоли до сега - 3 във Варна и 2 в Измир. С много силна игра в нападение се отличиха Тодор Алексиев и Виктор Йосифов.

Силвано Пранди заложи на познатата титулярна седморка и в четирите гейма от мача, като от ъгъла влязоха само Валентин Братоев и Цветан Соколов, за да помогнат на сервис.

В първите два гейма нашите демонстрираха надмощие в нападение и на блокада, но в третия се поотпуснаха, направиха много грешки на начален удар, а ефективността на атаката на капитана Владимир Николов спадна рязко. Все пак, в четвъртия гейм българите отново наложиха своя ритъм на игра и не допуснаха да се стигне до тайбрек.

Тодор Алексиев стана топреализатор на срещата с 16 точки. Традиционно класните ни реализатори Матей Казийски и Владимир Николов се отчетоха съответно с 15 и 14 точки. 

Сутринта българската група замина за Истанбул, където в четвъртък е първият мач на България от Евро 2009 срещу Сърбия./БЛИЦ