Женският национален отбор на България по волейбол записа четвърта загуба в тазгодишното издание на Лигата на нациите.

Воденият от Лоренцо Мичели тим отстъпи на дебютанта Франция с 1-3 (25:19, 21:25, 11:25, 27:29) в четвъртия двубой помежду им от група 1, изигран в Анталия. 

Така нашите приключват седмицата без успех и са 15-и във временното класиране с 0 точки. 

Българките играха мотивирано от самото начало, представянето им бе коренно различно от вчерашния двубой. С напредването на мача обаче липсата на достатъчно опит пролича и се усетиха колебания. Допуснаха се много грешки. 

В третата част дебютантките натиснаха на всички елементи, но вместо това да ни обезкуражи, ни даде тласък за решаващия гейм. Там битката бе сериозна, "лъвиците" имаха своите шансове да вкарат срещата в тайбрек, но това не се случи. 

Двата отбора тръгнаха равностойно, след което родните представителки оформиха преднина (10:7). Те останаха стабилни до края и затвориха без особени проблеми гейма. 

Във втората част играта тръгна добре за нашите момичета, но не можаха да удържат темпото. Французойките взеха превес, обаче след средата на гейма се завърза интрига. Дебютантките в Лигата на нациите поеха инициативата, като се откъснаха за 19:16. Те не допуснаха да бъдат преодолени и изравниха резултата. 

В третия гейм представителките на "петлите" тръгнаха ударно (8:2), като диктуваха изцяло положението. Момичетата на Емил Русо не дадоха шанс на българските националки и ги оставиха на едва 11 точки. 

Решителната четвърта част тръгна по диктовката на родните състезателки, но след 10:6 французойките стопиха разликата и впоследствие изравниха. Волейболистките на Лоренцо Мичели отново взеха превес (13:10), противникът обаче се "залепи" за тях и ги държеше на нокти до самия край (22:22). Воденият от Емил Русо тим първи стигна до геймбол (24:22), обаче нашите показаха воля и характер и останаха в гейма. Борбата бе за всяка топка и всяка точка, но французойките успяха да измъкнат първата си победа. 

Най-резултатна бе Ива Дудова с 23 точки (2 аса), 18 точки добави Мария Йорданова (2 аса). За съперника Лусил Жикел се отчете с 20 точки (1 ас, 1 блокада), 18 точки добави Андела Олига (9 блокади). Амели Ротар приключи с 15 точки (2 блокади).