Кубинският волейболист Ясер Портуондо си тръгва днес от България. Посрещачът бе част от ЦСКА през изминалия сезон, като бе с основен принос за спечелването на титла и Купа в българското първенство и достигане до 1/8-финал на турнира за Купата на ЦЕВ. Тази есен кубинецът се завърна отново при "червените", за да облече за втора година екипа, но не успяха да бъдат осигурени нужните финанси и той не бе картотекиран.

Вчера Ясер Портуондо изгледа победата на ЦСКА над Черно море БАСК (Варна) с 3:0 гейма при старта на Суперлигата от трибуните на зала "Васил Симов", пише bgvolleyball. Така макар и само за ден, той се засече с новото попълнение на шампионите - бразилецът Нажари Карвальо, който също не игра в първата среща от първенството.

22-годишният волейболист от Южна Америка, който е диагонал пристигна вече София и бе картотекиран за шампионата. "Червените" правят всичко възможно Карвальо да получи права и за Шампионската лига и да може да играе в първия мач от надпреварата. На 19 октомври (сряда) ЦСКА гостува на Аркасспор (Турция), а двубоят е от 19:00 часа българско време.