Волейболният национал Николай Николов се прибра днес от Париж, където претърпя операция на коляното. Централният блокировач сподели, че ще може да се завърне в игра не по-рано от 4 месеца.

По време на хирургическата интервенция на Николов са му били поставени две четални пластини от вътрешната страна за допълнителна опора, както и пирон в коляното.

"Пукнатината, която съм имал този път не е била толкова дълга, колкото при предишния ми случай. Но е била малко по-широка. А в случая е било доста по-опасно. За това имам два разреза - единият ми е на коляното, откъдето е вкаран големия пирон, и малко по-надолу отстрани са ми поставени две метални пластини за допълнителна опора", коментира Николов при завръщането в България.

"Няма да ме видите в игра не по-рано от 4 месеца. Това означава, че пропускам всички прояви на националния отбор през лятото. Надявам се поне да бъда готов за вътрешното първенство в Италия. И ако там всичко бъде наред, да се присъединя към националния за Световната купа", каза още пред TV7 Николай Николов, който е състезател на италианския Тоно Калипо (Вибо Валентия). /БЛИЦ