Женският волейболен тим на Левски е закрит. Това потвърди треньорът на „сините“ от изминалия сезон Кристиян Михайлов. Съставите в различните възрастови групи са разпуснати, като състезателките са освободени и имат правото да си търсят други клубове.

„Реално ние бяхме запознати със състоянието на Левски в началото на пандемията. В случая това не е голяма изненада за нас. Финансово състоянието на клуба не е окей. От ръководството знам, че догодина Левски женски отбор във волейбола няма да има”, коментира треньорът Кристиян Михайлов пред „Нова телевизия“ и добави, че всички задължения на волейболистките са изплатени и те са освободени да преминат в други тимове.

Последният мач на тима бе на 7 март тази година, когато Левски спечели с 3:2 гейма при визита в Казанлък. След това сезонът бе прекратен заради разпространението на коронавируса, а „сините“ завършиха на втори след шампиона Марица.

Женският волейболен Левски е един от най-успешните клубове с 29 титли и 27 купи на България. През 1964 година "сините" печелят купата на Европейските шампионки, а след това три пъти играят на финал в най-престижния континентален клубен турнир - през 1975, 1976 и 1981 година.