Треньорът на руския Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов е изненадващият нов фаворит за селекционер на националния ни отбор по волейбол. Той е получил най-големия вот на доверие от присъствалите на вчерашното заседание на Управителния съвет, на което кандидатите бяха отсети от девет на петима.

До момента като сигурен фаворит за овакантения от Николай Желязков пост се считаше Мартин Стоев, който само преди дни изведе младежкия национален отбор до 20 години до бронзовите медали на европейското първенство. Именно Стоев и Константинов са получили най-много гласове при вота за определяне на финалистите в конкурса.

За Гибона са гласували 17 представители на управляващия орган на Българската волейболна федерация, докато Стоев е получил подкрепата на 14. Вчерашният вот не означава, че Пламен Константинов със сигурност ще е наследникът на Николай Желязков, но все пак наклонява везните в негова полза.

На 15 октомври предстои ново заседание на УС на БФВ, когато вероятно се очаква да бъде обявено името на новия национален селекционер. До тогава ръководството ще проведе събеседване с всичките пет финалисти от конкурса.