Украйна, Сърбия и Франция са съперниците на българския национален отбор по волейбол за младежи под 21 години във втората фаза от квалификациите за Световното първенство през 2017-а. Това стана ясно след изиграването на срещите от всички групи в първия етап. Родните волейболисти спечелиха и двата си мача в столичната зала “Христо Ботев”, като последователно се справиха с Франция с 3:2, Дания с 3:1 и финишираха на първата позиция в Група "D".

Въпреки загубата „петлите“ надиграха в директния спор за втората позиция „червения динамит“ с 3:2 и се класираха за следващата фаза, като „втория най-добър втори тим“, което ги изпрати отново в една група с родните национали.

По същото време Сърбия спечели трите си двубоя в Група "С", която се състоя в Португалия, а европейският вицешампион Украйна започва борбата за класиране на Световното първенство директно от втория етап, като ще бъде домакин на квалификационна Група "Е".

По същото време Сърбия спечели трите си двубоя в Група С, която се състоя в Португалия, а европейският вицешампион Украйна започва борбата за класиране на Световното първенство директно от втория етап, като ще бъде домакин на квалификационна Група "Е".

Със Сърбия пък беше последната среща на родните волейболисти на първенството. Двата тима се изправиха в спора за 7-о място, а западните ни съседи се наложиха с 3:1.

В другата квалификационна Група F за Мондиал 2017 са световният шампион Полша, Германия, Белгия и Латвия.

Двубоите от втория етап ще се проведат от 18 до 21 май.