Италианският селекционер на волейболните национали Силвано Пранди даде пресконференция във Варна във връзка с подготовката за Световната лига.

"Радвам се, че за втора година ще работя с българския тим. Вече познавам състезателите и това ще ми позволи да работим заедно по-пълноценно. Ние всички в отбора си вярваме и това е нашата сила. Ще се борим за първото място в групата, макар че присъства и отборът на Бразилия, който е сериозен фактор. Ники Николов и Боян Йорданов се завръщат. Извикали сме няколко нови, млади момчета. Очаквам и титулярите след приключване на първенствата им да се присъединят към нас", каза Пранди.
 
Той е категоричен, че с този отбор може да атакува първите места тази година както в Лигата, така и на СП в Италия. Пранди заяви, че ще даде почивка на Соколов, Казийски, Николов и Цветанов около 15 дни.
"Ще наблюдавам изявите на състезателите в мачовете от лигата и ако се наложи, преди световното първенство мога да дам почивка от 10 дни на някои от тях. Преценката обаче ще е моя", допълни Пранди.
"Работим за баланс на отделните елементи от играта. Трябва да заострим вниманието си обаче върху атаката, тройната блокада на висока топка и сервисите. Това са най-важните елементи за победата във всеки мач", завърши спецът.
 
В края на пресконференцията директорът на ДКС Симеон Варчев връчи на Пранди пластика-лъв. "Пожелавам ви да проявявате във всеки мач характера на това животно", каза Варчев.