Селекционерът на България по волейбол Силвано Пранди даде своето мнение след победата с 3:1 над САЩ в Лигата на нациите. Специалистът обяви, че е доволен от резултата, но отбеляза, че тимът му не е на достатъчно високо ниво.

"Със сигурност сме доволни от тази победа, но трябва да отбележим факта, че не сме на достатъчно високо ниво. Това е напълно обяснимо, тъй като отборът, който излезе тази вечер, е напълно нов спрямо този, който игра в срещите до момента. Видяха се и хубави неща, но тепърва ще изграждаме ниво. САЩ направиха доста грешки на сервис, да, но го отдавам на факта, че искаха да ни затруднят. С повече риск искаха да ни поставят под напрежение. За мен най-важното по статистиката от мача е, че сме направили повече контраатаки от тях. Това говори, че сме извадили повече топки в защита. По принцип последното е типично за отбора на САЩ, а ето че днес сме ги надвили в тяхната игра", каза Пранди пред камерата на MAX SPORT 1.

"Не бих казал, че може да спечелиш мач само с един елемент. Става дума за комбинация от елементи. Трябва да се подобри нашето съотношение между посрещане и атака, което продължава да бъде ниско – под 50 процента. Ако в следващите мачове то достигне и премине 60 процента, това би било стъпка напред. Ако трябва да съм точен, направих 2 смени в четвъртия гейм, които бяха единствено с цел да прекъснат играта на съперника. Не бях предприел други смени преди това, защото, както казах, това е един напълно нов отбор. Ако почна да сменям състезатели още от първия гейм, как ще започна да конструирам този отбор? Трябва да им дам нужното време", добави италианският специалист.