Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди даде първата си пресконференция. Италианският специалист заяви, че ще залага на качествени тренировки до началото на срещите от Световната лига. България е в група „C” на заедно с отборите на Русия, Куба и Япония. „Нашата група в турнира е много трудна. В Световната лига участват най-добрите отбори. Рано е да се говори за класиране, тъй като съперниците ни разполагат с много класни играчи. Ще търсим най-добрия резултат, за да се класираме в следващата фаза.”, каза специалистът.

Той допълни, че след като към тима се присъединят Матей Казийски, Христо Цветанов, Цветан Соколов и Мартин Пенев, ще събере групата и ще концентрира усилията си към максимална подготовка за срещите от най-комерсиалния волейболен турнир.

„В събота пристига щабът ми от Италия и започвам сериозната работа. Освен това по време на заниманията ще има назначен и скаут, който ще помага допълнително”, подчерта треньорът.

„Искам да благодаря на Българската федерация по волейбол, че ми предостави възможността да работя с националния отбор, както и на Двореца на културата и спорта във Варна. Състезателите, които започнаха подготовка имат желание да се учат. В нашата работа ще наблегнем на физическата подготовка - сутрин и на тактически занимания в залата – вечер.”, заяви Пранди./БЛИЦ