В Хавана се състоя пресконференция по повод предстоящите два сблъсъка от първия уикенд на Световната лига между мъжките национални отбори на Куба и България. Първият мач е рано тази сутрин. Избраниците на Силвано Пранди излизат срещу кубинците в 3:30 часа българско време в зала "Суидат Депортива". Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ1.

"Много се радвам да съм наставник на България след толкова много години треньорска работа в италианската професионална лига. Опитваме се да намерим вътрешния баланс в отбора. Нямам идея колко победи ще ни бъдат нужни, за да се класираме за финалите. Просто искам да играем на високо ниво и да натрупаме колкото можем повече победи."

"Мачовете ще бъдат трудни за нас, тъй като Куба е млад и силен отбор. Очаквам два хубави мача, които се надявам да спечелим", сподели капитанът на националния ни отбор Андрей Жеков.

"Познаваме българския волейбол. Срещали сме се с тях много пъти. Те винаги са притежавали конкурентоспособни състави. Затова очакваме добър спектакъл в Хавана", сподели селекционерът на домакините Орландо Самуелс.