Селекционерът на мъжкия национален тим по волейбол на България Силвано Пранди заяви след победата над Пуерто Рико с 3:0 на олимпийската квалификация във Варна, че се надява възпитаниците му да изиграят страхотен мач срещу Бразилия утре от 20:30 часа.

"Не искам да правя генерални изводи от тази победа, да се превъзнасяме. Основното е, че съперникът не бе на толкова високо ниво. Ние играхме добре и постигнахме основната си цел, втора победа. Познавам доста добре тези играчи, знам какво могат в залата по време на тренировка. Не съм изненадан, със сигурност направихме някои доста добри неща, но имахме и някои пропуски. Така, че съм доволен от представянето ни като цяло. Пак ще кажа, познавам своите играчи и какво могат, така че за мен няма трудни избори. Хората, които ще излязат утре ще бъдат изцяло със съответната мисъл за мача, които ни предстои. Тепърва ще се концентрираме върху мача и нямам проблеми с това кой ще играе", сподели Пранди.

"Все едно да попитате един треньор по футбол какво трябва да се прави, за да се вкара гол. Същото е - трябва да си вкарваме топките силно, сервисите в празните пространства, за да победим. Няма да променя това, което мисля. За мен отборът на Бразилия е фаворит, най-малкото заради своята история и големите успехи, които има. Но се надявам да направим един страхотен мач срещу тях", допълни италианският специалист.