Селекционерът на националния ни волейболен отбор - Силвано Пранди, явно е твърдо решен слабата игра, която неговите избраници демонстрираха срещу Куба, да не се повтаря.

За целта италианският специалист възнамерява да вземе спешни мерки, като по всяка вероятност това включва и изваждането на двама от волейболистите му и смяната им с две други имена. Става въпрос за Мартин Пенев и Цветан Соколов, които почти сигурно ще останат извън групата за мачовете с Япония. Срещите от втория кръг ще се проведат в събота и неделя във Варна.

Пранди е останал разочарован от включванията на двамата. Те имаха епизодични прояви при двете поражения от Куба, като не успяха да запишат нито една точка и не оправдаха доверието на националния ни селекционер.

Очаква се на мястото на Соколов и Пенев в състава да попаднат диагоналът Данаил Милушев и посрещачът Мирослав Градинаров, пише "Меридиан Мач". Двамата варненци ще допринесат още повече за запълването на зала "Конгресна". Милушев се възстанови от контузията, която не му позволи да пътува за Куба и вчера тренира на пълни обороти със съотборниците си. Градинаров също бе сред 14-те, които взеха участие в заниманието сутринта и почти сигурно ще дебютира с националната фланелка пред родната си публика, заемайки мястото на Пенев. /БЛИЦ