Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди обяви, че полага всички усилия, за да върне бившата звезда Матей Казийски в отбора. Италианецът призна, че вече е получил отказ, но ще направи поне още един опит.

"Може да се каже, че посветих едно определено време за това да проуча възможността и да опитам да върна Матей Казийски в националния отбор. Трябва да призная, че първоначално открих едно благоразположение от негова страна към това да проведем такъв разговор заради неговото отношение към мен. Но след близо 2 месеца, в които имаше всякакви коментари, изчаквания и така нататък, неговият финален отговор беше "не!". Поради негови лични мотиви той не се чувства готов да бъде на разположение на националния отбор.

Естествено, че до крайния срок, когато трябва да предадем окончателния списък от състезатели за Лигата на нациите, остава на теория някакъв шанс той да промени решението си. Със сигурност аз ще проведа още един разговор с него, защото смятам, че ще бъде плюс за световния волейбол играч от неговия калибър и с неговата класа, да се появи на сцената на най-високо ниво", коментира Пранди на днешната си пресконференция.