Италианският специалист Силвано Пранди освободи Данаил Милушев от лагера на националите във Варна, пише в. “7 дни спорт”. Диагоналът така и не успя да се изяви в Световната лига тази година.

25-годишният варненец още от самото начало на подготовката не влезе в сметките на новия треньор, който предпочете да заложи на младата надежда на българския волейбол Цветан Соколов. Момчето от село Ресилово спечели доверието на треньорския щаб след добрите си изяви при гостуванията на Русия и Япония.
 
Преди 2 дни Милушев е получил мускулна контузия в пръст на ръката и му е била поставена специална шина. Това обаче не е пречило на национала да вземе участие в следващите домакинства от лигата.
 
Евентуално нападателят може да бъде върнат в състава за световните квалификации през август. Това обаче става все по-невъзможен вариант, тъй като на този пост се очаква да се завърне диагоналът Боян Йорданов. Левичарят се размина с операция на рамото. В момента Йорданов тренира на високи обороти с втория отбор и навлиза във форма.
 
Междувременно стана ясно, че за мачовете срещу Куба през уикенда в състава на националния отбор по волейбол за мъже се завръща Пламен Константинов, който дълго лекуваше травма в рамото. Гибона ще замени младия Мирослав Градинаров. Според дадените наставления от ръководството България излиза за 2 победи срещу Куба, без значение че нашите вече загубиха шансове за класиране на финалите на Световната лига./БЛИЦ