Волейболният национал Виктор Йосифов е много близо до трансфер в италианския Модена, където треньор е Силвано Пранди. За подписа на централния блокировач се надпреварват грандове от Русия, Полша и Италия.

"Руснаците са склонни да платят космическа сума за Вики, но той не иска да играе там, неговото решение е да остане в Италия", заяви за "7 дни спорт" шефът на Националната волейболна лига и Черно море Краси Илиев.

Към 204-сантиметровия волейболист интерес проявяват отборите от италианската Серия А1 Лубе Банка Мачерата, Модена и Рома Волей. Именно в Рома волейболистът от Омуртаг направи своя успешен дебют зад граница. Виктор беше в основата на победите, които вкараха отбора от Рим в А1. "Вики все още мисли, но до 20 дни трябва да подпише договор", допълни Илиев.

В момента най-добрият блокировач от последното европейско първенство прави много силни мачове с националния отбор на България и заема третото място в класацията за най-добър блокировач в Световната лига, като изпреварва настоящия център на Модена Витце Коойстра (Холандия), който е спряган за трансфер във Вибо Валентия. С клуба от Калабрия вече подписа другият център на България Николай Николов./БЛИЦ