Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди очаква сериозна подкрепа от феновете за турнира от Лигата на нациите в Пловдив от 29 до 30 юни, в който България среща САЩ, Иран и Сърбия.

„За първи път съм в Пловдив, но знам за този прекрасен град от 20 години, тъй като моят бивш играч Венци Симеонов, който е от тук, ми е разказвал много за него. Сега имах възможност с очите си да затвърдя положителната информация, която имах“, каза Пранди.

Той обърна особено внимание на факта, че за пловдивския турнир в състава се включват Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Николай Николов.

„Това са много важни за нас играчи, чието участие е от особено значение и с оглед на олимпийската квалификация, тъй като, в общи линии, това ще бъде съставът, който ще трябва да я изнесе. Някои от младите играчи също се включиха добре и очаквам да се получи добра сплав между тях и опитните състезатели.

Искам нашият отбор да повиши нивото си на игра в последния турнир от груповата фаза на Лигата на нациите. За първи път ще имам възможност да се срещна с пловдивската публика, но познавайки българските фенове, съм убеден, че ще ни окажат добра подкрепа“, допълни Пранди.