Силвано Пранди очакваше по-добър финал за сезона за Кунео. След като отпадна на полуфинал за купата на CEV по-рано през сезон, сега Кунео бе елиминиран на същата фаза и в първенството на Италия от „БГ" Тренто на Казийски и треньора Радостин Стойчев. Пранди призна, че вече няма мотивация да води Кунео. Ето какво сподели Професора пред сайта Volleyball.it след мача срещу Тренто.
- Коментарът ви за третия мач срещу Тренто, който ви лиши от възможността да спорите за златните медали в първенството на Италия?
- Да, наистина нашият сезон свършва тук и наистина много съжалявам за това. Аз съм удовлетворен, че отборът ми показа способността си да се бори по пътя към върха. Искахме да спечелим всичко, но това се оказа невъзможно. Желаехме да триумфираме и в Европа, в турнира за купата на CEV, и в Италия, но просто не се получи. Много основни играчи липсваха за най-важния период от сезона и това се оказа решаващо.
- Само това ли е причината, за да не стигнете финала в шампионата?
- Това е най-важната. В спорт като волейбола и в първенство като италианското, където трябва да играеш суперсилно, за да победиш, е невъзможно да печелиш без 3-4 от най-добрите си играчи. Как да победим Тренто без Николов, без Йерончич и Гонзалес? Те са най-силният отбор в Европа, но ако ние бяхме в пълния си блясък, нещата щяха да стоят по-друг начин.
- Ще останете ли в Кунео и през другия сезон?
- Кунео винаги ще бъде много специално място за мен. Но интуицията ми подсказва, че моят път в този отбор свърши. Не знам още какво ще правя през новия сезон, но няма да подновя договора си. Ако ме питате за нов клуб, все още не съм мислил върху това. Сега не му е времето. Предстои ми Световна лига с националния тим на България.
- Едва ли ще останете дълго без работа в Италия. Човек с вашата визитка е желан навсякъде...
- Наистина сега е твърде рано за нова работа. Нека се отърся малко от всичко... С Кунео този сезон нещата не се получиха, дано поне с националния тим на България ми провърви.
- Там какви са ви целите?
- Да печеля във всеки мач. Аз се боря винаги за първо място.