Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Силвано Пранди заяви, че е доволен от победата с 3:1 гейма над Япония в Световната лига.

"Много се радвам за победата. Животът е надежда и се надявам утре да играем по-добре. Надявам се, че ще подобрим играта си. Мачът днес беше много добър за феновете, защото резултатът винаги бе равностоен, но това не бе добре за сърцето ми. Основният ни проблем за мен винаги е бил в атака и трябва да я подобрим. Японците са добри в атака - бързи са и трудно се блокират. Имаме 16 блокади, което не е лошо, но трябва да подобрим много атаката си, защото 44% никак не е добре", каза Пранди след мача.

"Треньорът на Япония реши да смени своя разпределител по време на игра, защото Усами беше в труден момент, а не защото вторият разпределител е по-добър от първия. Абе продължи да играе в добра ситуация, с добра блокада, добри минаващи топки и добри подавания. Харесвам Усами, но също така харесвам и Абе. Те са двама добри разпределители", коментира още Пранди играта на съперника./БЛИЦ