Националният отбор по волейбол на България започна подготовката си за Световната лига. Трикольорите вече са във Варна и под ръководството на италианския специалист Силвано Пранди ще тренират двуразово всеки ден. Пранди събра националите за първи път днес. Първата му цел е да научи възпитаниците си на тройна блокада.

В първото занимание се включиха 17 състезатели, като единствено Пламен Константинов отсъстваше. Наставникът на Лукойл Нефтохимик Северин Димитров пък изпълняваше функциите на преводач, като обясняваше наставленията на Пранди на волейболистите. Заради ангажименти към клубните си отбори, по-късно към отбора ще се присъединят Матей Казийски, Мартин Пенев, Христо Цветанов и Цветан Соколов.

Един от най-опитните ни волейболисти Владимир Николов пък тренираше днес на облекчен режим заради контузия. Треньорският щаб ще работи усилено по специална програма за сила и координация, а лично Силвано Пранди ще готви състезателите си за построяването на тройна блокада, както и за спирането на противниковите нападатели в двата края на мрежата./БЛИЦ