Българската колония в италианския волейбол може да нарасне още, защото пред трансфер на Ботуша е и Георги Братоев. Разпределителят от близнаците в националния е вероятно ново попълнение на "Модена", където треньор е селекционерът на България Силвано Пранди.

"Модена" е единият от вариантите - заяви Пламен Христов, треньора на "Левски Сиконко", където играе Братоев. - Има още два италиански клуба, може да отиде и при брат си."

Валентин Братоев вече подписа с Куасар маса"от серия А2 заедно с централния блокировач Светозар Иванов. На проби в елитния Есети Карило (Лорето) отива Мирослав Градинаров, а контракти в А2 имат Виктор Йосифов (Рома) и Васил Стоянов (Чита ди Кастело).

Лидери на родната гвардия на Ботуша отново са асовете на националния Владимир Николов (Кунео) и Матей Казийски, който ще има за съотборник в Тренто Цветан Соколов, пише столичен вестник.

Промени се ситуацията с друг национал - Методи Ананиев. Договорът му с руския Ярославич още не е потвърден и е твърде вероятно да се провали. "Търсим вече други варианти, за Методи питат два клуба от Турция", информира мениджърът Любомир Герасимов. С турски отбор се преговаря и за трансфер на още един левскар - Теодор Богданов.

Тоталната разпродажба на играчи от Левски Сиконко ще завърши с Красимир Гайдарски. Той игра в контрола на иранския шампион Пейкан - 3:0 срещу ЦСКА в Разлог, където тимът от Техеран е на лагер. Гайдарски се представи добре и най-вероятно ще подпише./БЛИЦ