Българската федерация по волейбол обсъжда възможността отново да създаде дублиращ национален отбор. Б-тимът ще участва в Европейската лига. Това призна новият селекционер на „лъвовете“ Пламен Константинов. През тази година тази практика беше използвана в женския национален тим. Според Гибона в Б-отбора ще участват играчите от българското първенство и това ще им помогне да повишат нивото си.
 
„В момента има огромна разлика между нивото на нашите юноши и мъжката ни селекция. В родния шампионат наблюдавам едно отлично развитие на младите таланти до 20-годишна възраст, след което това развитие спира. Втори национален отбор ще предостави една стълбичка, която ще помогне за развитието на младите момчета", заяви Пламен Константинов пред „Нова телевизия“.
 
„Практиката при жените показа, че участието на Б-отбора в Европейската лига е изключително полезен, а младите волейболистки получават шанс за изява и трупат опит. Надяваме се да този проект да се осъществи и при мъжете“, коментира президентът на БФВ Данчо Лазаров.
 
Засега все още се обсъжда дали в Б-отборът при мъжете да влизат състезатели, които не намерят място в основната група за пътувания на първия тим, или да бъде съставен изцяло от младежки национали, които да търсят игрови опит.