Българският национал Виктор Йосифов бе официално представен в новия си тим - италианския БЦЦ-НЕП (Кастелана Гроте). Той, както и останалите нови в отбора Кристиан Казоли, Алесандро Папарони, Лудовико Долфо, Мартин Киндгард и американеца Джеф Мензъл, участваха в съвместна пресконференция в Пала Гроте. С тях бе и новият треньор на отбора Флавио Гулинели.

"През последния сезон имах известни физически проблеми, и затова най-важното е да съм здрав, за да мога да играя. Ще се постарая да дам максимума от силите ми, за да помогна на отбора", бяха първите думи на българския блокировач, цитирани от BGvolleyball.com.

На въпрос дали е преглътнал разочарованието от четвъртото място на Олимпийските игри  Виктор каза: "Да, разочарование наистина имаше, защото бяхме много близо до медалите и защото играхме добре. Но ако трябва да сме честни никой не очакваше подобен резултат от нас. И точно затова сме щастливи след четвъртото място". В първия кръг от Серие А1 БЦЦ-НЕП приема Бре Банка Ланути (Кунео), в който от този сезон ще играе Цветан Соколов. Треньорът на новаците Флавио Гулинели пък ще търси реванш заради това, че бе уволнен именно в Кунео през миналия сезон.