Българският национален отбор по волейбол ще бъде сериозно подсилен в следващите дни. На 3 май пристига старши-треньорът Силвано Пранди, а в същия ден към „лъвовете“ се очаква да се присъединят Цветан Соколов и Мартин Атанасов.

До момента Пранди беше ангажиран с клубния си тим Шомон, където играе и националът Георги Петров. Отборът завърши на второ място във френското първенство.

Вчера първа тренировка с националите направи Алекс Грозданов. Днес ще се включат Аспарух Аспарухов и Георги Сеганов. Последни за подготовката ще се присъединят Георги Петров и Радослав Парапунов, който ще пристигне от САЩ.

Поради заангажираност на столичната зала „Христо Ботев“ подготовката на мъжете ще се води в зала „Левски София“, където вече започнаха заниманията си и волейболистките от женския национален отбор.

Мъжкият ни тим ще загрее за Лигата на нациите с приятелски турнир в Словения. Надпреварата ще бъде от 21 до 23 май в Любляна. Съперници на нашите ще бъдат домакините, Сърбия и Германия. Националите ни заминават за Словения на 20 май.

След края на състезанието съставът ни тръгва директно за италианския град Римини, където в „балон“ ще се проведат всички мачове от Лигата на нациите (28 май-27 юни). Най-вероятно, предвид по-близкото разстояние, пътуването ще бъде с автобус.