При засилена охрана премиерът Бойко Борисов пристигна в Дупница, за да открие обновената спортна зала. На събитието присъствахa министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Дупница инж. Методи Чимев, народнитe представители.

"Преди три години бях на отриването на спортната зала в Сливница, а сега съм тук в Дупница. За мен това е голяма чест и се надявам волейболният отбор да има още много успехи", каза премиерът Борисов. "Дупница има своя дял в спорта, има своите постижения и въпреки тежкия жребий на волейболния им тим в Шампионска лига, те се представиха достойно и напълно заслужено вече ще играят в нова модерна зала", добави той.

"Нашата мечта вече е реалност, нашият град има зала, каквато чакаме от 40 години. Дупница вече има своя храм за всички наши спортисти. Искам да благодаря на депутатите от Кюстендилска област за съдействието при реализацията на залата, на колегата и кмет на Сливница Васко Стоилков, че подслони волейболните ни шампиони, и разбира се на г-н Борисов за осигуреното финансиране. Дупница произвежда републикански шампиони, а аз съм сигурен, че от тук насетне ще започне да изгражда и европейски, а защо не и световни шампиони", каза кметът на Дупница Методи Чимев.

Новата придобивка на Дупница е с капацитет от 1505 места и отговаря на всички изисквания за провеждане на международни срещи по най-различни спортове.