В Люксембург бе изтеглен жребият за втория и третия по сила волейболни евротурнири - тези за Купата на ЦЕВ и за Купата на претендентите при мъжете и при жените. Той се оказа сравнително благосклонен към трите български отбора, участващи за Купата на претендентите.

Мъжкият КВК Габрово (Габрово) ще срещне в първия кръг албанския шампион Студенти (Тирана), като има домакинско предимство във втория мач на 23 или 24 октомври. Първата среща в Албания е на 16 или 17 октомври. В случай, че преодолее своя съперник, новакът в Суперлигата на България ще се изправи срещу чешкия Дукла (Либерец) във втория кръг.

При жените шампионът на България ЦСКА (София) и вицешампионът Марица (Пловдив) ще играят с отбори от един и същи град. В първия кръг "жълтите" първо домакинстват на Аполон (Лимасол, Кипър) на 9 или 10 октомври, а реваншът на средиземноморския остров е една седмица по-късно, информира bulgarianvolley.com. Победителят попада на сръбския Динамо Азотара (Панчево) във втория кръг.

На "червените" пък не се налага да минават през ситото на първия кръг и ще играят директно във втория срещу друг тим от Лимасол - ТРБ да Нои АЕЛ. ЦСКА е с домакинското предимство в този сблъсък, като пътува за Кипър между 7 и 9 декември и приема съперника пред своя публика в реванша на 14, 15 или 16 декември. /БЛИЦ