Ръководството на Българската федерация по волейбол, начело с президента – инженер Данчо Лазаров, чака националния селекционер Радостин Стойчев да освободи поста сам, пише “Меридиан Мач”.
 
Както е известно, Управителният съвет остави 42-годишния софианец на поста след заседанието си миналата седмица. По време на сбирката обаче почти всички членове на УС са критикували методите на работа на човека, който за 4 години спечели абсолютно всичко в клубния волейбол с италианския Тренто.
 
На Европейското в Австрия и Чехия представителният ни тим се класира шести, но със загуба от Словакия още в първия ден пропусна шанс да играе на финал, поне според мненията на специалистите.
 
Близки до Стойчев твърдят, че той няма как да бъде уволнен, защото трябва да получи огромна неустойка по договора си, който е до Олимпиадата в Лондон. От федерацията ни обаче са намислили да провокират по някакъв начин Радостин да си тръгне сам. Членовете на УС смятат, че той демонстрира неоправдано самочувствие, що се отнася до резултатите му с националния отбор тази година./БЛИЦ