Българският треньорски тандем Мартин Стоев и Виктор Карагьозов допусна първа загуба начело на румънския волейболен Томис (Констанца). Откакто двамата поеха тима, записаха 12 поредни победи – пет в предсезонния период, една за Купата на Румъния и шест в Дивизиа А1. Тринадесетият двубой обаче се оказа фатален – шампионът Ремат (Залъу) победи гостуващия Томис с 3:1 (25:16, 16:25, 25:18, 28:26) в среща от седмия кръг на шампионата.

Като титуляри за черноморския тим играха националното либеро на България Владислав Иванов и завърналият се от погребението на баща си в Кения бивш играч на ЦСКА Филип Майо. В четвъртия гейм Томис беше много близо да докара дербито до тайбрек и да изтръгне поне точка от тежкото гостуване. Констанцалии първи стигнаха до геймбол, но загубиха битката с 26:28.

Във временното класиране водачът Ремат има вече 21 точки, а ЛПС (Пиатра Нямц) изпревари с 1 точка Томис за второто място. Тимът на българите е на трета позиция с 16 точки, колкото има и четвъртият Динамо (Букурещ)./БЛИЦ