Президентът на България Георги Първанов ще седне в ложата на Двореца на културата и спорта днес. Държавният глава прие поканата на волейболната федерация и ще гледа мача с Холандия от Световната лига. Покана бе изпратена и на премиера Бойко Борисов, но той не е дал индикации, че ще пътува за Варна. Двубоят на нашите срещу “лалетата” е от 19,00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ 1.

Първанов е голям фен на волейболистите и дори миналата есен гледа на живо финалите на европейското първенство в Турция, където нашите станаха трети.

Капитанът Владо Николов е възстановен от травмата в рамото и е на линия. От групата отпаднаха Гоцев и Градинаров. Абсолютно всички билети са продадени.

Холандските волейболисти, които са във Варна, промениха началния час на тренировката си вчера, за да гледат четвъртфинала от световното първенство в ЮАР по футбол между родината си и Бразилия. Момчетата на Петер Бланже се насладиха на победата на своите сънародници в открит бар до Грандхотел "Варна". Треньорът следеше строго някой да не си поръча алкохол. След последния съдийски сигнал обаче 45-годишният Бланже разреши на играчите по една бира. После всички се отправиха към ресторанта на вечеря. Менюто им включваше лека храна - салата и пилешко./БЛИЦ