"Левски Бол" (София) остана единствен без загуба след втория ден на предварителна Група "В" на държавните финали по волейбол за юноши старша възраст, мачовете от които се провеждат в столичната зала "Васил Симов".

Младите волейболисти на "сините" победиха Виктория Волей (Пловдив) с 3:2 (22:25, 25:19, 25:10, 23:25, 15:11) в изключително оспорван мач, продължил близо два часа, пише bgvolleyball. Двубоят се явяваше спор за първото място в групата, като след този успех левскарите оглавиха Група "В", а пловдивчани са втори. Двата тима ще бъдат и най-вероятните състави, които ще продължат напред на полуфинали в турнира.

Двубоят предложи много емоции на публиката, която за този мач бе доста. Фенове и приятели напълниха трибуните на зала Васил Симов, като обстановката бе като за мъжки мач. Съперниците си размениха първите два гейма, в които диктуваха един след друг играта. След като взе втората част, в третата обаче "Левски" буквално изригна, като разби посрещането на Виктория със силен начален удар. Синият състезател Велизар Чернокожев застана на крайната линия и отбеляза дълга серия от сервис, включително и няколко аса, като резултатът стана 11:2 в полза на "Левски", а до края на мача пловдивчани записаха едва 10 точки. Това обаче не отказа волейболистите на Виктория и в четвъртата част те отново започнаха да натискат съперника, като в крайна сметка измъкнаха гейма и докараха мача до тайбрек.

В петата решителна част отново "сините" поведоха ударно с 8:3, а разликата се оказа непреодолима за съперника и сините взеха крайната победа.

Във втория мач от групата Добруджа 07 (Добрич) победи Арда (Кърджали) с 3:0 (28:26, 25:23, 25:23). Двубоят бе също толкова оспорван, катко предишния, но добруджанци съумяваха да затварят геймовете в своя полза във важните моменти и така записаха чиста победа. Така Добруджа е на трето място в класирането, като изостава на точка от Виктория Волей. Двата тима играят днес помежду си, като евентуална победа на Добруджа може да промени нещата и да изпрати тима на полуфинал.