Билетите за мачовете от Европейското първенство по волейбол за жени до 20 години вече са в продажба, съобщиха от БФВолейбол. Най-добрите отбори на Стария континент в тази възрастова група ще премерят сили в София и Дъблин (5-17 август). 

Входните талони могат да бъдат закупени в зала "Христо Ботев", която приема двубоите на българска земя, в дните от турнира, както и на всяка каса на Eventim в България. Билети ще се продават и онлайн.

По време на мачовете от груповата фаза на турнира в София всички лица до 18 години включително ще имат достъп до мачовете безплатно. Цената на дневния билет за лица над 18 години е 10 лева.

Финалната четворка на турнира е в българската столица. За двата полуфинала, мача за трето място и за трофея цените на билетите са:

Деца до 6 години включително - безплатно.
Лица между 7 и 18 години включително - 5 лева за дневен билет.
Лица над 18 години - 10 лева за дневен билет.

България е в първа група са Турция, Хърватия, Нидерландия, Словения, Испания, Белгия и Швеция. На ирландска земя ще излязат Сърбия, Полша, Италия, Финландия, Чехия, Украйна, Португалия и Република Ирландия. Първите два отбора от всяка група се класират за полуфиналите.

"Очакваме ви в зала "Христо Ботев", за да подкрепим заедно нашите момичета и да се насладим на качествен волейбол, предоставен от най-добрите волейболистки на Европа в тази възрастова група", се казва в съобщението на БФВолейбол.