Вицешампионът на Германия Фридрихсхафен отпадна от мъжката волейболна Шампионска лига след драматична домакинска загуба от белгийския Кнак (Рьозеларе) с 2:3 (25:21, 25:22, 31:33, 16:25 11:15) в мач от последния шести кръг в група "G".

Валентин Братоев реализира 25 точки, но те не бяха достатъчни за победа на немския тим. Виктор Йосифов записа 10 точки, а Светослав Гоцев, който влезе като резерва за малко във втория гейм, се отчете само с една точка. Българинът с италиански паспорт Ванцеслав Симеонов пък изобщо не бе включен в групата за мача. За тима на Кнак Хендрик Тюрлинкс завърши със 35 точки и стана най-резултатният волейболист в мача.

Така Фридрихсхафен завърши на второ място в крайното класиране с 9 точки след 2 победи и 4 загуби, но се оказа най-слабият сред вторите отбори във всички групи и ще играе в така наречения "чалъндж" кръг на втория по сила евротурнир - Купата на CEV. Победител в групата и участник в плейофите на ШЛ е белгийският Кнак (Рьозеларе) със 17 точки след 6 победи от 6 мача.