“Левски Волей” победи Феникс 09 (Шумен) с 3:1 (23:25, 25:23, 25:14, 25:18) в мач от 4 кръг на Националната волейболна лига (жени).

Гостенките от Шумен поведоха с 8:5, но направиха грешки и допуснаха изравняване при 10:10, след което момичетата от “Левски Волей” не позволиха съперничките да се откъснат в резултата. По-опитните момичета на треньора Пламен Николов все пак успяха да затворят първия гейм в своя полза 23:25, съобщава bgvolleyball.com.

Във втория гейм играта отново тръгна точка за точка, като инициативата беше в ръцете на гостенките от Феникс 09. Особено ефективна беше капитанката Мая Върбанова. Но когато на мрежата заставаха Бежандолска и Димитрова от “Левски Волей” гостенките трудно успяваха да атакуват. Момичетата на треньора Радослав Бакърджиев стинаха до 23:20, допуснаха изравняване, но накрая измъкнаха гейма с 25:23.

Волейболистките на “Левски Волей” се окрилиха от успеха и започнаха ударно в третата част, като съумяваха да поддържат преднина от 4 точки. Дори позаспалата публика в зала „Сиконко” се пооживи. След няколко успешни атаки на ръстовите състезателки на „сините” авансът им набъбна до 10 точки при 19:9. Съперничките от Феникс 09 паднаха духом и така се стигна до разгромното 25:14. Последната част се разигра по същия сценарий за 25:18, с което “Левски Волей” затвориха мача.

„Можем да разделим мача на две части. През вторите два гейма загубихме концентрация. Всичко е заради липса на физическа подготовка. Пробихме се в посрещането и нататък мачът беше за “Левски””, коментира треньорът на Феникс Пламен Николов.

„Стана много оспорван мач. Оправдаха се очакванията ми за труден двубой. Първите два гейма бяха много равностойни. После намалихме непредизвиканите грешки, което закономерно доведе до нашата победа. След хубавата серия на Петя Баракова от начален удар тръгнахме с много добра разлика и спечелихме третия гейм. В четвъртия началните удари бяха решаващи”, добави Радослав Бакърджиев, наставник на “Левски Волей”.