Националният отбор за юноши младша възраст победи старшата на "Левски Волей" с 3:2 гейма (25:20, 23:25, 25:22, 20:25, 15:12) в контрола, играна в залата на НСА.

Проверката беше част от третия микролагер на "трикольорите", който се проведе в столицата. По програма за всеки сбор се предвижда контрола, като досега юношите играха с мъжкия отбор на Миньор (Перник) и старшата на Виктория Волей (Пловдив). Микролагерът бе последен за 2011 година, като още от сега се започна подготовка за европейската квалификация, която е през януари 2013 г.

"Досега в трите проведени сбора, на практика видях общо 28 състезатели", заяви за bgvolleyball треньорът на националите Драган Иванов.

"Добих конкретна представа за състоянието на състезателите и тяхното ниво. Има много перспективни момчета, но трябва още доста работа. Специално за този лагер не викнах играчи от "Левски Волей", с цел те да бъдат в тима си за контролата. Така се получи, че в този мач играха проектонационали от двете страни на мрежата и за мен бе интересно да ги наблюдавам. Продължаваме с подготовката, като следващия микролагер ще е към средата на януари 2012 година, но засега все още подробности не са уточнени", допълни специалистът.