"Левски Волей" изпълни заканата на треньора на отбора Мартин Стоев за успех над финландския Иску Волей от Тампере -  3:1 (25:16, 26:24, 20:25, 25:16). Двубоят беше първи от 1/16-финалите за Купата на ЦЕВ. Наставникът искаше да отмъсти на тима за отпадането на футболния "Левски" през 2007 година, но от Тампере Юнайтед.

В състава на "сините" на европейската сцена се завърнаха близнаците Георги и Валентин Братоеви. Припомняме, братята взеха участие на световното клубно първенство по волейбол за катарския Ал Раян.

В столичната зала "Христо Ботев" "Левски" започна силно мача и на първата техническа пауза в първия сет водеше с 8:1. До края възпитаниците на Мартин Стоев продължиха да превъзхождат съперника и заслужено приключиха при 25:16. Във втория гейм гостите се разиграха, но шансът беше за "сините" и с 26:24 поведоха с 2:0.

Добрата игра на финландците обаче се прояви в следващата част, в която дадоха 20 точки на своя домакин и се върнаха в срещата. В решителния четвърти гейм все пак наставленията на Мартин Стоев доведоха до резултат, с които отборът му стигна до 3:1 и спечели мача.

Както вече споменахме, "Левски" Волей "качи" на ските гостите от Тампере. Когато футболният тим на "сините" отпадна от Тампере Юнайтед, Тодор Батков нагруби победителя със "скиори". Реваншът на тима на Мартин Стоев срещу финландския тим е на 31 октомври (сряда).