"Левски Волей" (София) спечели третото място от Държавното първенство на България за девойки старша възраст. В малкия финал в казанлъшката зала "Арсенал" "сините" надиграха Спартак 96 (Плевен) с 3:1 гейма (25:18, 18:25, 25:14, 25:17) пред над 100 зрители и се поздравиха с бронзовите медали.

"Левски Волей" поведе от самото начало на първия гейм, натрупа солидна разлика и повече не позволи на плевенчанки да ги догонят. Момичетата на Спартак на два пъти успяха да намалят изоставането си до 2-3 точки, но в крайна сметка "сините" отново дръпнаха напред и с ас на Савина Гоцева затвориха гейма при 25:18. "Левски Волей" поведе с 8:5 и във втория гейм, но веднага след това Спартак успя да изравни за 8:8 и двата отбора влязоха в равностойна битка за всяка точка. След 18:18 обаче на сервис за плевенчанки застана Даниела Недялкова. Тя сериозно затрудни посрещането на столичанки и след 8 поредни точки Спартак спечели гейма с 25:18. Плевенчанки направиха силно начало и на третата част като поведоха с преднина от 3 точки.

Момичетата на Радослав Бакърджиев бързо успяха да ги настигнат, след което поеха инициативата до края на гейма, пише bgvolleyball. На второто техническо прекъсване те вече имаха преднина от 4 точки, която малко след това успяха да увеличат до 10 след дълга серия от сервиси на Вероника Горанова, за да стигнат до крайното 25:14 след грешка на Спартак в нападение. "Левски Волей" поведе с 5:1 в началото на четвъртата част и продължи да доминира до края на гейма. При 18:8 преднината на софиянки достигна до 10 точки, Спартак опита да щурмува и успя да я намали до 5, но това не бе достатъчно за някакъв обрат. С ас на Зоя Трендафилова за 25:17 "сините" затвориха гейма и мача и ликуваха като победители.