Нефтохимик 2010 (Бургас) записа седмата си победа в Суперлигата, след като в мач от 12-и кръг надделя с 3:1 гейма (25:10, 25:22, 18:25, 25:19) срещи "Левски Волей" в своята зала "Младост".

Началото бе вихрено и волейболистите на треньора Даниел Пеев поведоха с 1:0 гейма след едва 19 минути. "Сините" обаче не се стреснаха и във втория гейм дръпнаха с 3:0. Последваха няколко обрати, като двата отбора се редуваха да водят в резултата. В тази част и домакините, и гостите допуснаха доста грешки, някои от които елементарни. В крайна сметка по-опитни се доказаха играчите на Нефтохимик 2010, които успяха да стигнат до 25:22 и 2:0, пише bgvolleyball. Третият гейм бе най-силен за "Левски Волей", като играчите на Стоян Стоев се възползваха по най-добрия начин от неточностите на домакините. С основен принос бе и либерото Владислав Иванов (44 % добро и 16 % отлично посрещане), който на няколко пъти спаси трудни топки. Силите на "сините" обаче не стигнаха за тайбрек и след равностойнно начало на четвъртия гейм, допуснаха бургазлии да натрупат солидна преднина и да затворят мача.

Най-резултатен стана основният реализатор на "Левски Волей" Симеон Александров, който заби 18 точки. Жани Желязков добави 13 т. За домакините най-много точки направи Андрей Николов - 17.

Сред основните козове на Нефтохимик 2010 бе и бившият играч на ЦСКА Стоян Самунев, който тормозеше противника с началния си удар и реализира 10 точки.

Така във временното класиране Нефтохимик 2010 заема четвърто място с 21 точки, на само една зад "Левски Волей", но "сините" са с мач по-малко. Лидер продължава да е Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с актив от 28 точки.