"Левски Бол" е домакин на държавните финали по волейбол за юноши старша възраст, като "сините" ще домакинстват в... Тетевен. По регламент домакинът може да определя къде ще се играе, ако участниците са съгласни, пише bgvolleyball. Спортната база на планинския ни град се е харесала на левскарите, които са предпочели турнирът да се проведе именно там, а не в София. Ръководството на ВК Тетевен Волей е одобрило начинанието, а всички клубове са дали съгласието си.

Така държавните финали ще бъдат от 29 април до 3 май в Тетевен, като в спора за титлата се впускат 8 отбора. Регламентът предвижда финалистите да бъдат разделени в две групи по 4 тима, като в груповата фаза се играе всеки срещу всеки. Победителите от двете групи играят финална четворка. Третите и четвъртите в двете грпи спорят за 5-6 място и 7-8 място в крайното класиране.

Отбори класирали се за държавните финали: "Левски Бол" (София), ЦСКА (София), Марек (Дупница), Виктория Волей (Пловдив), Добруджа 07 (Добрич), Арда (Кърджали), както и два отбора от допълнителната квалификация, която се провежда в момента.