Марица (Пловдив) инкасира тежка загуба с 1:3 (22:25, 25:23, 22:25, 24:26) от прекия си конкурент в надпреватата за първото място от редовния сезон „Левски” в мач от 15-ия кръг на Националната волейболна лига за жени. Така преднината на шампионките пред вицешампионките в класирането вече стана 7 точки и ще бъде изключително трудна за наваксване, въпреки че пловдивчанки имат да изиграят един мач повече и са домакини на софиянки в последния кръг.

Гостенките постигнаха леко предимство в началото на мача, но след първото техническо прекъсване, софиянки успяха да обърнат нещата и с много силна игра на блокада стигнаха до седем геймбола при 24:17. Маричанки показаха характер, спасявайки първите пет от тях, но при шестия блокаут на Сините им донесе успеха при 25:22.

Силна игра на диагонала Мирослава Паскова помогна на Левски бързо да натрупа солиден аванс и във втория гейм, но при една серия от добре насочени сервиси на влязлата от ъгъла Силвия Андреева Марица успя да изравни при 22:22. Блестящо работеше и блокадата на Милена Димова, която допринесе с цели 5 точки на този елемент за крайното 25:23 в полза на пловдивчанки.

Третата част беше много оспорвана и вървеше на приливи и отливи за двата отбора. Отново домакините натрупаха аванс от 21:17 и отново Жълтите успяха да изравнят при 22:22. За повече обаче не им стигнаха силите в този гейм и Левски взе следващите три точки за 25:22. И четвъртият гейм премина в подобно русло. Софийският им натрупа голяма разлика преди Силвия Андреева отново да влезе в игра за изпълнение на начален удар. Тя не само спомогна за изравняването на резултата, но и доведе нещата до геймбол за Марица при 24:23. Домакините обаче запазиха самообладание, спечелиха следващите три разигравания за 26:24, а с това и мача.

Топреализатор на мача стана Мирослава Паскова, която допринесе за успеха на Левски с 21 точки. Диагоналът на Марица Силвана Чаушева, която не започна мача като титуляр, завърши с 20 точки.

В следващия си мач Марица посреща Казанлък Волей (Казанлък) в зала Пловдивски университет този петък от 17:30 часа.