Волейболистките на "Левски" успяха да победят като гост Казанлък Волей след петгеймова битка с 3:2 гейма (24:26, 26:24, 22:25, 29:27, 15:13) и оцеляха в полуфиналния плейоф между двата отбора от женското първенство на НВЛ.

Преди три дни столичанки отстъпиха със същия резултат на Казанлък в собствената си зала "Сиконко" в София. Така, след днешната среща серията е изравнена на 1:1 победи и в сряда от 17:00 часа в столицата предстои решителен трети сблъсък, който да определи името на финалиста.

Двубоят тази вечер в Казанлък беше невероятна драма, като борбата продължи повече от 2 часа. Играта бе изпъстрена с невероятни обрати, като изостри нервите на всички запалянковци и нажежи атмосферата до краен предел. Така, в първите два гейма крайният изход се реши след равенството 23:23, като за крайният изход ролите се размениха последователно. Първо домакините издържаха на напрежението и спечелиха гейма, а после това във втората част сториха "сините". След равенството 1:1 гейма, в третата част волейболистките от София поведоха със 17:11 и когато всичко отиваше към успех за "сините", "розите" изригнаха и направиха невероятен обрат. Те стопиха разликата и успяха да вземат гейма с 27:25, като поведоха с 2:1.

В четвъртата част казалънчанки диктуваха играта, като буквално свалиха "сините" на колене и им поведоха с 19:11. И тогава, когато всички фенове на Казанлък предвкусваха триумфа от победата се случи ново чудо. Левскарките се въздигнаха, като направиха невероятен обрат. Те изравниха играта и на свой ред преклониха "розите", като изтръгнаха гейма и доведоха мача до равенство 2:2 гейма. В петата решителна част се игра точка за точка до последния момент и в крайна сметка "сините" ликуваха след 15:13.