Волейболистките на “Левски” (София) надиграха като домакини Казанлък Волей (Казанлък) с 3:0 (25:14, 25:16, 25:13) в мач от десетия кръг на редовния сезон на женското първенство на НВЛ, игран в столичната зала “Сиконко”.

С този успех “сините” постигнаха тринадесета победа в първенството, като с 39 точки затвърдиха първото си място във временното класиране на женското първенство, пише bgvolleyball.com. Тимът на Казанлък Волей пък отстъпи на четвърта позиция с 26 точки, преди края на другия двубой от кръга ЦСКА-Демакс - Марица, който е по-късно тази вечер.

Предварителните очаквания за оспорван мач не се потвърдиха. И в трите гейма равностойна игра имаше само до 6 точка, след което домакините взимаха предимство и първото техническо прекъсване бе в тяхна полза. Впоследствие левскарките налагаха волята си, като правеха разгромна разлика и затваряха безпроблемно геймовете. Превъзходството им дойде след добър начален удар, с който те разстройваха посрещането на съперничките и правеха точкови серии. В допълнение отличната защита и блокада довършваше картината, като “сините” затваряха безпроблемно геймовете и постигнаха чиста победа над “розите”.