"Левски" приземи шампиона Марица в мач от втория кръг на Националната волейболна лига. "Сините" играха на висота и ликуваха при гостуването в Пловдив след успех с 3:1 гейма (25:21, 25:14, 23:25, 25:16). Така столичанки спряха победната серия на "жълто-сините", които не познаваше вкуса на поражението от началото на сезона.

Преди началото на срещата в залата в Пловдивския университет с минута мълчание бяха почетени жертвите от терористичната атака в Париж.

В състава на Марица за този мач не бе на линия разпределителката Юлия Богмацер, докато наставникът на "Левски" Радослав Бакърджиев разчита на най-доброто.

Мирослава Паскова и Нася Димитрова бяха над всички и отличната им игра доведе до заслужената победа на "Левски". Паскова стана топ реализатор в мача с 25 точки (2 блокади, 55 % в атака), а Димитрова се отчете с 15 точки (2 аса, 5 блокади, 73 % в атака). Славина Колева също отбеляза 15 точки.

За Марица, който е не само шампион на България, а и носител на Купата и Суперкупата, 14 точки реализира капитанката Ани Радичева.

След успеха тази вечер "Левски" вече е с две победи в първенството и ще излезе начело в класирането, измествайки от върха маричанки, които заемат третата позиция с по-лошо геймово съотношение от втория ЦСКА.