Мъжкият отбор на "Левски Бол" (София) надигра като гост Инвестбанк Тетевен Волей (Тетевен) с 3:2 (19:25, 19:25, 25:23, 25:15, 15:9), в мач от втория кръг на Купата на България, игран близо 500 зрители в зала "Георги Бенковски".

С този успех “сините” отстраниха тетевенци, като продължават на четвъртфинал в надпреварата. Крайната победа обаче не дойде лесно за левскарите, като те трябваше доста да се потрудят за нея. Столичани не стартираха както подобава за водещ тим от Суперлигата, като проспаха първите два гейма, пише bgvolleyball.com.

От това пък се възползваха максимално домакините, които окриляни от своите поддръжници, изпълнили до краен предел залата, дадоха максимума от себе си. Тетевенци направиха най-добрия си мач за сезона и успяха да преклонят съперника в първите два гейма със стабилно посрещане и силен сервсис. Угрозата да бъдат изхвърлени от Купата на България най-накрая отрезви гостите, като те успяха да се отрезвят в третата част и да покажат на какво са способни. От там насетне те започнаха да диктуват темпото и докараха мача до тайбрек. В петата решителна част вече левскарите показаха класата си, като поведоха и спечелиха гейма, а от там и крайния успех след петгеймова битка.