„Левски“ е шампион на България по волейбол при жените! „Сините“ спечелиха с 3:1 (25:18, 25:12, 22:25, 25:5 ) третия мач от финалната серия срещу вечния си съперник ЦСКА-Демакс (София). Близо 700 зрители в зала „Христо Ботев“ в София видяха триумфа на „сините“, но финала бе оплискан с кръв от феновете на двата тима. Агитките се сбиха пред залата след края на втория гейм и помрачиха волейболния празник.

Момичетата на Радослав Бакърджиев прибраха втори трофей за сезона, след като по-рано спечелиха и Купата на България отново след успех срещу „червените“. Това е 28-а титла в историята на клуба, като по този начин те прекъснаха четиригодишната хегемония на ЦСКА.

Мачът започна оспорвано, но впоследствие „сините“ засилиха сервиса и успяха да се откъснат с 5-6 точки, което се оказа напълно достатъчно, за да поведат с 1:0 след 25:18.

„Сините“ продължиха със силното си представяне в началото на втората част и поведоха с бързо 5:0 благодарение най-вече на добре насочения си сервис. Момичетата на Юлия Иванова бяха доста смутени и се наложи треньорката Юлия Иванова да поиска първото си прекъсване. И това обаче не помогна и сияната доминация продължи до 8:0. Първата си точка „червените“ направиха едва при 1:9. Разликата стана още по-фрапантна, след като „Левски“ направи 18:6 и в крайна сметка взе втория гейм с 25:12.

Волейболистките на „Левски“ обаче явно помислиха, че мачът е техен и допуснаха ЦСКА-Демакс да спечели третия гейм с 25:22.

В четвъртата част момичетата на Радо Бакърджиев показаха невероятна игра и буквално унижиха съперничките си – 25:5 и титлата е „синя“.