Волейболистите на "Левски" спечелиха Купата на България, побеждавайки Арда с 3:2 гейма в историческия финал, състоял се пред близо 1000 зрители в зала "Скаптопара" в Благоевград. Двата отбора изненадващо достигнаха до битката за трофея, като "сините" завършиха на 5-ото място в редовния сезон на Суперлигата, а тимът от Кърджали на 6-ото. За Арда това беше първи финал за Купата в досегашната история на клуба.

Очевидно изрусените коси на левскарите специално за турнира им донесоха късмет, след като вчера те детронираха шампиона ЦСКА, който неизменно печелеше Купата през последните 3 години. Преди това избраниците на Георги Петров се справиха и с лидера в Суперлигата Пирин Балканстрой, докато Арда надви Монтана и стигна до историческата си първа битка за Купата на България.

Финалът беше изключително интригуващ, а сред зрителите в залата беше и кметът на Кърджали Хасан Азис, който обаче не донесе късмет на своите. Арда спечели първия гейм с категоричното 25:12. "Сините" заиграха по-добре и успяха да вземат инфарктно втория с 25:23 и по този начин изравниха резултата на 1:1. Възпитаниците на Иван Халачев обаче отново поведоха в резултата след 25:22 в третия гейм. След това селекцията на Георги Петров направи 2:2 след успех с 25:19 в четвъртия гейм и така се стигна до тайбрека. В решителната част двата тима играеха точка за точка, а в крайна сметка "Левски Волей" стигна до 17:15 и вдигна трофея.

"Сините" не бяха печелили Купата на България от 2006 година, а общо го правят за 16-и път в клубната си история.

Уникалният трофей, изработен в Италия, беше връчен на щастливите левскари от кмета на Благоевград Атанас Камбитов. "Сините" изразиха бурно радостта си, подмятайки във въздуха треньора си Георги Петров.